fbpx

U nove pothvate pomoću EFT-ja -stvarno iskustvo

24. rujna 2019.

tapkanje

Nedavno sam radila s klijenticom koja je željela pokrenuti vlastiti posao, ali imala je određene blokade.

Irena (ime je promijenjeno) radi u firmi i zadovoljna je svime osim atmosferom koja vlada u kolektivu, ali njoj je to jako važno.  Posao koji radi voli, sretna je dok ga obavlja i zadovoljna je s plaćom.

Već duže vrijeme želi započeti nešto svoje, ali nema dovoljno hrabrosti.

Strah ju je kako će zaraditi svoju plaću jer ne želi se odreći standarda na koji je njena obitelj navikla i kroz razgovor dolazimo do toga da radi ugledno zanimanje i da se jedan dio nje boji osude kolega, osude društva i gubitka društvenog položaja.

Na prvom terminu smo tapkale na neka od njenih uvjerenja, uglavnom ona općenita koja svi u sebi nosimo, “Nesigurno je biti poduzetnik”, “Imaš stalan posao, sigurnu plaću i ugled a nisi zadovoljna”, “To je sigurno i drži se toga.”

U individualnom radu koristim se različitim pristupima problemu i za rad na uvjerenjima, jer u ovom slučaju uvjerenja su izvor straha.

Koristili smo se tehnikom Natpisa na zidu. To je metoda rada s uvjerenjima, gdje su nam izašla tri događaja iz prošlosti zbog kojih Irena nije mogla naprijed i zbog kojih se javljao strah. Tapkajući dalje, kroz metode mjerenja i vizualizacije, Irena se na kraju tapkanja našla kako sjedi na tom zidu koji joj je prepreka da krene dalje a ispred nje se nalazi ogromna praznina koju ona može popuniti kako i na koji način njoj odgovara. Zid je svladala, sada samo treba kreirati što je ono što tamo želi. Pozitivnim tapkanjima i metodama vizualizacije radila je sama do ponovnog termina nakon mjesec dana

Kada smo imale drugi individualan termin rekla mi je da se ubrzo nakon prvog termina, još isti dan javio čovjek s kojim je pregovarala o kupnji poslovnog prostora i spustio cijenu na onu koju je ona ponudila.Kada je nudila tu cijenu to joj se činilo nemogućim. Prikupila je papire i podnijela zahtjev za kredit. Tapakle smo kroz cijeli termin na uvjerenjima i njenim osobnim strahovima i blokadama. Irena je imala veliku podršku supruga u cijelom njenom podhvatu.

Ključno tapkanje dogodilo se na trećem terminu gdje je Irena dva dana prije saznala da u prostor do njenog dolazi ista ta usluga, koja će biti besplatna jer ju financira država. Javio se šok, strah i nevjerica. Sve je krenulo dobro i sada se dogodila takva velika i teška stvar. Mislim da bi svatko od nas tako reagirao. Tapakajući na taj strah od konkurencije, strah da se bojala i ovako,a sada joj je još gore došle smo do rješenja i novih divnih ideja.

Ireni je kroz tapkanje došla ideja za suradnju sa konkurencijom, jer je osvijestila da oni neće moći odraditi sav posao pa da će svakako morati klijente slati dalje, a ona je praktički već tu.  Također ta situacija potaknula je u njoj kreativnost, želju za stvaranjem novih ideja i programa i krenula je naprijed.

Da je Irena ostala u emocijama straha, panike, šoka nastavljajući se pitati što ću sada, ostala bi u tom začaranom krugu i kreativne ideje ostale bi blokirane.

Kreativni možemo biti jedino onda kada smo sigurni, mirni i bez stresa i panike. To će vam potvrditi svaki kreativac kojega poznajete.

Još jednom se tapkanje- EFT pokazalo kao tehnika primjerene za sve naše probleme, izazove, strahove, poticanje krativnosti i otvaranje za nove mogućnosti.