fbpx

Sabotirate li sami sebe?

28. listopada 2019.

tapkanje

Kako EFT tapkanje može tu pomoći?

Sigurna sam da ste se barem 10 puta u životu našli u situaciji da želite promijeniti neku lošu naviku ili ponašanje ali nakon početnog entuzijazma nakon nekoliko vrlo uspješnih dana ste isto tako uspješno i odustali.

Zašto je tome tako?

Zato što tih nekoliko dana održavamo naše stanje snagom volje, tj. svjesnoga uma. Ono čime upravlja i o čemu odlučuje naš svjestan um je SAMO 10 % svega što radimo, govorimo i resursi iz kojih reagiramo. Sve “ostalo” tj. 90 posto svega što radimo, govorimo i resursi iz kojih djelujemo pod kontrolom su našeg podsvjesnog uma koji je zaključio da ta promjena za nas nije sigurna i da je teško i zahtjevno mijenjati se. I podsvjestan um je odlučio da ostajemo u zoni komfora.

Što znači sabotirati sam sebe?
Samosabotaža je program duboko unutar nas koji se pokreće svaki puta kada pokušamo na bilo koji način promijeniti svoj život.

Na primjer kada odlučimo skinuti višak kilograma znamo što i kako trebamo. Znamo da trebamo manje jesti, više se kretati, birati kvalitetnije namirnice, odoljeti svojoj žudnji za hranom. I nakon nekoliko uspješnih dana vraćamo se starom obrascu ponašanja. E to je školski primjer samosabotaže.

 Sabotiram li ja sebe?

To ćete najlakše saznati tako da si iskreno, sa DA ili NE, odgovorite na ovih nekoliko pitanja (uzmite olovku i papir i maramice za svaki slučaj) 

  • Težim tome da stvari koje radim budu savršene
  • Često su mi potrebe drugih važnije nego moje
  • Imam navike kojih se nikako ne mogu riješiti
  • Započinjem stvari koje ne završavam
  • Obećavam sebi da ću od sutra/od ponedjeljka/ od idućeg mjeseca drugačije
  • Ne mogu izgovoriti ono što mislim
  • Volim sve imati pod kontrolom
  • Često kritiziram svoje ponašanje i sebe (na glas ili u svojoj glavi)
  • Moj unutarnji govor je “negativan”
  • Znam da ne iskorištavam svoj puni potencijal

Ukoliko ste na više od 6 pitanja odgovorili sa DA vrlo je vjerojatno da vama dominira neki od dubokih oblika samosabotaže. 

Kako si pomoći?
Koristite alate koji vam pomažu kod mijenjanja podsvjesnih uvjerenja i obrazaca, sve dok je to na razini volje tj. svjesnoga uma slaba je korist.

Meni je od svih alata najmoćniji i jedini koji mi je donio ozbiljniju promjenu u život EFT. Ako već baratate alatom krenite od postavke : Iako vidim da se sam/sama blokiram ja sam u redu takva/takav kakva/kakav sam i gledajte što će se otvarati i na to tapkajte. 

Ako niste upoznati s EFT-jem a želite početi iskorištavati svoj puni potencijal prijave za četverotjedni program Moji unutarnji saboteri su u tijeku.

Moglo bi vas još zanimati:

Kako prestati odgađati? Dva jednostavna savjeta.

5 razloga za korištenje EFT tehnike