fbpx

Na koga vas novac podsjeća?

10. rujna 2019.

tapkanje

Kako vrlo često sudjelujem na raznim tematskim radionicama vezanim uz EFT imala sam nedavno priliku prisustvovati i na jednoj vezanoj uz novac. Novac nikada nije bio moja prva tema i nikada se nisam toj temi posvećivala s ciljem povećanja svojih financija, to je uvijek bilo nuspojava rasta na drugim poljima.

Imala sam periode u životu kada sam ga imala brdo, a bilo je i perioda kada doslovno nije bilo “za kiflu”.

Na ovoj radionici u dijelu osvještavanja pitanjima ono što me se posebno dojmilo je pitanje ” Na koga te novac podsjeća? Kada zatvoriš oči tko je prva osoba koja ti pada na pamet”.

Prva osoba na moje veliko iznenađenje bio je moj otac i njegova energija stalnoga nemanja novca. Čak i kada bi dobio plaću on je govorio da ga nema. Iz kojeg njegovog obrasca je to dolazilo ne znam, ali sam primijetila svoje obrasce.

Iako sada imam i više nego dovoljno i mogu za sebe reći da sam financijski uspješna i slobodna znam se uhvatiti u nekom čudnom osjećaju. To je najbolje kako bi ga riječima mogla opisati.

Tijekom te radionice sam otkrila otkuda dolazi taj čudan osjećaj koji nisam mogla raspoznati. Dolazi od toga što postoji dio mene koji je kreirao vezu s novcem po uzoru na mog oca, a s tim dijelom svoje podsvijesti nisam se do tada bila pozabavila.

Tu je bilo potrebno raditi na tome da otpustim obrasce koje me naučio otac, da unatoč imanju novca nema, da treba biti oprezan, da ne treba davati drugima, da ima i neka veza za koju ja uopće ne znam da postoji.

Kada sam to odtapkala i razriješila moji prihodi nisu porasli rapidnom brzinom, nisam počela zarađivati 200 % više ali sam počela ulagati novac u ona područja na kojima prije nisam. Tako sam se upustila u novi projekt koji iziskuje znatna sredstva a bio je na stand by, dozvolila sam si neke sitnice u kojima uživam raditi češće nego sam radila, dozvolila sam si biti otvorena za još novih i divnih suradnji i one su došle.

Zanimljivo mi je bilo u svemu tome kako i na poljima na kojima smo dobri uvijek postoji prilika za rast, razvoj i poboljšanje. Radeći na temi novca razriješimo puno drugih tema, kao i kada radimo na drugim temama razriješimo i stvari i uvjerenja vezane uz novac.

I to je onda onaj pravi osobni rast i razvoj u kojem uživamo i ne gledamo ga kao teret i nešto što se mora odraditi da prođu sve nevolje.

Cilj i radost svakome od nas je zapravo da se osjećamo sigurno da vješto upravljamo svojim financijskim stanjem i da to bude polje života u kojem možemo biti opušteni.

Moglo bi vas zanimati:

Novac i ja – EFT radionica

Bojim se… I djelujem…