fbpx

Može li se mršavjeti na drugačiji način?

15. rujna 2019.

tapkanje

Mršavljenje i kilogrami su za veliku većinu populacije uvijek aktualna tema. Ponekad se samo radi o pripremama za ljeto, skidanju kilograma za novogodišnju noć da bismo odlično izgledali u odjeći koju želimo obući ili možda o nekom važnom događaju gdje želimo zablistati.

Ponekad je riječ o prekomjernoj težini kada toliko utječe na zdravlje pojedinca da nema drugog izbora nego smršavjeti.

Ponekada je riječ o samopouzdanju i općoj slici o samima sebi jer biti u svojoj koži s kilogramima viška nije ugodno.

Najčešće se poseže za dijetama, čarobnim formulama i napitcima. Imala sam jednu klijenticu koja je na dodatke za mršavljenje u 3 godine potrošila preko 50 000 kn bez ikakvog trajnog rezultata. S druge strane imala sam i klijenticu koja je jela po nutricionističkom jelovniku i vježbala 8 mjeseci s privatnim trenerom i vaga se nije pomakla ni milimetra.

A imala sam i svoje osobno iskustvo gdje sam se godinama vrtjela u krug s iscrpljujućim dijetama i vježbanjem koje nikada nisam voljela i naravno svojim nezadovoljstvom, a ponekad čak i gađenjem prema vlastitom tijelu.

Sve te situacije izazivaju frustraciju. Kada se trudimo, ulažemo u sebe i novac i vrijeme a rezultata nema prirodno je i normalno tako se osjećati.

Čak i najsamopouzdanije i najčvršće osobe tu padaju i misle da ništa od toga nema smisla.
Nema smisla zato što ne rješavamo uzroke sakupljanja kilograma.

Naše emocionalno stanje i naš sustav vjerovanja uzroci su prekomjerne težine i našeg nezadovoljstva vlastitim izgledom.

Znamo da čudotvorni lijekovi nisu čudotvorni pa posegnemo za njima. 

Ni čudotvorni flasteri nisu čudotvorni pa ipak kupimo.

Ni čudotvorne dijete nisu čudotvorne ako ne sredimo svoje emocije. Ni vježbanje nije svemoguće ako se zbog emocija vratimo hrani, a vjerujte dokle god u hrani tražite emocionalnu utjehu (a dokle god imate viška kilograma sigurno se tješite hranom) vraćati ćete joj se i jedva čekati onaj dan u tjednu gdje je dozvoljeno „varati“.

I ako i dođete do cilja, vrlo brzo ćete se vratiti na staro i početi taložiti kilograme.
Zato bi prvi korak u uspostavljanju idealne težine bio riješiti emocionalnu komponentu hranjenja.

Jedite da bi vaše tijelo imalo energiju, a ne da hranite vaše emocije.

Osobni razvoj i rad na emocijama zahtjeva određenu svjesnost zašto i kako se hranimo. Koje su to situacije u našem svakodnevnom životu koje trigeriraju određenu hranu.

Imala sam klijenticu koja bi poslije ručka na poslu pojela svakoga dana gotovo cijelu čokoladu iz jednostavnog razloga što se šef pojavljivao u firmi oko 13 sati. S obzirom na to da je on bio izvor njene ljutnje, frustracija, nezadovoljstva a nije znala to riješiti jela je kako bi kamuflirala svoje emocije. Nakon 3 tjedna tapkanja na vlastito emocionalno stanje njena želja za slatkim je prestala.

EFT (na hrvatskom Tehnike emocionalne slobode) je skup tehnika za emocionalno oslobađanje pri čemu vrhovima prstiju stimuliramo akupunkturne (akupresurne) točke i na glas izgovaramo problem (situaciju, emociju) s kojom se suočavamo. Tako emocije izvlačimo na površinu, procesuiramo i oslobađamo ih se na jedan jednostavan način. EFT se naziva još i emocionalna akupresura.

Onoga trena kada preuzmemo kontrolu nad našim emocionalnim stanjima, preuzimamo kontrolu i nad životom i nad svim onim stvarima koje nas sputavaju da budemo kakvi želimo biti.

Kroz program Tapkanjem do idealne težine do sada je prošlo više od 45 žena koje su preuzele kontrolu nad svojim emocijama i emocionalnim stanjima i kroz zajednička druženja otpustile više od 150 kg.
Više o programu možete saznati na linku TAPKANJEM DO IDEALNE TEŽINE.