fbpx

Moja EFT priča -Ivana Kolić Jović

15. siječnja 2020.

tapkanje

Prvi puta sam se susrela sa tapkanjem prije skoro 7 godina kada mi je prijateljica pokazala na Youtubeu neko tapkanje

Tada sam pomislila: “Ajme super metoda” ali osobno nisam bila spremna raditi nikakve metode niti bilo kako aktivno raditi na sebi, na svom osobnom razvoju.

Nakon dvije godine od toga sam ponovo čula za tapkanje -EFT i to u videu poznate motivacijske govornice koju pratim. Onda sam preko tog videa našla Bread Yatesa i jedno vrijeme sam tapkala na njegova vođena tapkanja.

Kad sam prvi puta baš tapkala osjećala sam odmah da sam energiziranija. S obzirom da su ta prva tapkanja bila putem Youtubea osjećala sam se samo živahnije, koncentriranije, nekako radosnije, bez da sam ulazila u neku problematiku.

Vrlo brzo nakon toga mi je bivša šefica rekla da je na Facebooku koji ja tada nisam imala otvoren vidjela da se u Rijeci održava radionica tapkanja na koju sam došla i dobila ne samo odličan alat nego i jedno novo iskustvo.

Nisam imala neki specifičan problem na kojem sam željela raditi, iako je radionica koju sam prvu posjetila bila vezana za strah i anksioznost. Generalno sam imala osjećaj da nisam dovoljno dobra i neki osjećaj nezadovoljstva, te mnoga neriješena pitanja sa mamom. U tom sam trenutku bila spremna uhvatiti se u koštac s rješavanjem toga stanja.

Nakon te radionice gdje sam u stvari čula o čemu se zapravo radi i nakon korištenja EFT-ja na konkretnim problemima koje sam otpustila osjećala sam se tako mekano, opušteno i smireno i to mi je bilo dovoljno da odmah nakon radionice krenem tapkati.

Ta mi je metoda legla puno više nego meditacije ili bilo što drugo što sam probala jer mi je bila konkretna.

Najveći problem koji sam riješila putem EFT-ja je strah da nikada neću imati novaca, tj. da nikada neću moći zarađivati dovoljno novaca.

Uključila sam se u program Tapkanjem do financijske slobode u trenutku kada je moje nezadovoljstvo na poslu prešlo svaku podnošljivu granicu, osjećala sam se iskorišteno, necijenjeno, potplaćeno…

Nakon programa bila sam sigurna u svoju odluku da dam otkaz i da preuzmem svoj život u svoje ruke.

Nakon toga stvari su se počele slagati same od sebe bez da sam ulagala dodatni napor da rješavam sama sa sobom taj dio mojih problema i uvjerenja, kad sam odtapkala taj strah više se nisam morala vraćati u to,u taj osjećaj, nego samo osmisliti akciju i poduzeti korake.

Par mjeseci nakon zavrsetka tog programa otvorila sam svoj centar kreativnog pokreta Rekreativana koji posluje bolje nego sam ikad u životu mislila da hoce.

I iako tu i tamo čujem sama sebe kako si kažem “Nemoj to kupit skupo je”, iste sekunde sama sebi kažem “Ja to zaslužujem, ako potrošim znam da ću zaradit i nemam vise strahove od toga da li sam sposobna, i da ću morati cijeli život radit za minimalac.”

Sada radim za sebe, uživam na poslu, jedva čekam otići na posao dok mi je to prije baš postajalo sve teže i teže i znam da se ne moram brinuti iz mjeseca u mjesec oko osnovnih troškova, a kamo li oko dodatnih troškova.

Mirnija sam i znam da kada ću opet trebati donijeti neka odluke ili budem imala emocionalnih izazova imam EFT pri ruci (ili pri prstima) da mi vrlo brzo i efikasno pomogne.

Ivana Kolić Jović, vlasnica centra za kreativan pokret Rekreativana,
https://www.facebook.com/rekreativana