fbpx

Koja je razlika između novca i psića?

12. rujna 2019.

tapkanje

Kada zatvorite oči i zamislite vašu financijsku situaciju koja je vaša prva emocija? Možete li je prepoznati negdje u tijelu? A koja je vaša prva emocija kada pomislite na psića?

Većina ljudi kojima postavim to pitanje opisuju taj osjećaj kao nelagodu… Jednostavno im pomisao o novcu ne stvara one pozitivne i lijepe emocije koje imaju kada na primjer vide psića.

Sigurno će neki među vama reći da su novac i psići neusporedivi, ali zapravo tome nije tako.

Pođemo li od dobro znane znanstveno utemeljene tvrdnje da je sve oko nas energija onda možemo pojednostaviti stvari. 

Emocije su energija i novac je energija. Razdragan osjećaj u srcu kada vidimo psića je energija, kao i nelagoda pri pomisli na novac.

Kada ugledate psića čučnete, razvučete osmijeh i počnete tepati: “Dođi mišiću mali, slatki mali psiću”. Čak i ljude koji su s vama vučete za rukav i zovete da dođu vidjeti ovo slatko stvorenjce. Obratite pažnju na ton i emociju.   S druge strane taj  psić koji je nasuprot vama radosno maše repićem i dolazi do vas, skače po vama i veseli se. Vi se veselite zajedno s njim. I odlično se osjećate. Dogodila se divna energetska razmjena.

Kada dođe plaća (čitaj: novac), sjednete, javlja se nelagoda i počinje glas u glavi: “Koliko imam računa”, “Nikada dosta novca”, ” Stalno krpam kraj s krajem”… Ako je nekim slučajem slučajem došao neki neplanirani trošak čak opsujete i naljutite se.  I loše se osjećate. Dogodila se “negativna” energetska razmjena.

Ako je psić osjetio vašu pozitivnu emociju i energija novca osjeća vašu negativnu vibraciju.

Jer kao što je Nikola Tesla rekao “Čak i materija koja se naziva anorganskom, smatra se mrtvom, a ona odgovara nevjernicima i daje nepogrešivost dokaza o životnom načelu unutar sebe. Sve što postoji, organsko ili anorgansko, živo i neživo je osjetljivo na poticaj izvana.”

Naravno nikoga od nas nisu od malena učili da psića nikada nema dovoljno, da su psići prljavi i da ih imaju samo zli ljudi. Nikada nam nisu ni poslali poruku da nema psića ne bi bilo ni zla u svijetu. Ne moramo krvavo raditi da bi imali psića.

Ali za novac smo sve te poruke dobili… I potpuno je normalno da se osjećamo tako.  I potpuno je normalno da bolujemo od egzistencijalne anksioznosti..

Moderan način razmišljanja uči nas da mislimo pozitivno i na taj način ćemo riješiti svoje probleme. Ali to je velika zabluda. Time negiramo problem, ne rješavamo ga.

Energija ne riješenog je teška i crpi iz nas onu zdravu. Znate i sami da vam razmišljanje o onom što trebate obaviti i odgađanje uzme više energije nego samo obavljanje tih zadataka.

Uvijek je potrebno prvo riješiti negativne emocije, negativna uvjerenja i  stavove u životu, onda koristiti pozitivne afirmacije.

Tapkanjem kao metodom emocionalne slobode ja sam, ako i mnogi moji klijenti, promijenila svoju emociju i stav prema novcu. Zašto? Zato što želim imati stvarnu pozitivnu energiju vezanu uz novac, a ne onu za koju sama sebe uvjeravam da je pozitivna.

Dakle pozitivan pogled na svijet i pozitivno razmišljanje DA ali samo ako su uz njega VEZANI POZITIVNI STAVOVI I POZITIVNE EMOCIJE.

Tapkajući na negativu, širimo pozitivu!

Moglo bi vas još zanimati:

Na koga vas novac podsjeća?

Novac i ja – EFT radionica

Što je EFT?