fbpx

Kako tapkanjem “privući” ljubav, novac, sreću?

23. kolovoza 2019.

tapkanje

Često dobivam vaša pitanja kako u život privući partnera, novac, sreću ili zdravlje.

Željela bi za vas koje to možda buni i u moru tehnika ne znate što da radite ili  vam nije dovoljno jasno što se uvođenjem tapkanja u svakodnevni život događa objasniti nekoliko VAŽNIH činjenica o EFT-ju.

Kao što i samo ime tehnike kaže Emotional freedom tehnique na hrvatskom Tehnike emocionalne slobode ovdje se radi o tehnici koja nam pomaže da otpustimo nakupljene emocije iz kojih gradimo sliku o sebi i svijetu.

Slaba vjera u sebe, nisko samopoštovanje, manjak ambicioznost, tuga, nevoljkost, stres, anksioznost, napadi panike,osjećaj neuspjeha i srama, bojazan od toga što će drugi reći sve to dolazi iz naših emocionalnih reakcija.

Kada želimo krenuti u neku novu ljubavnu vezu zatvaramo se i ne prepuštamo, kalkuliramo, hvata nas ljubomora, stalno čekamo da nam se osoba javi… Nažalost sve to nema nikakve veze s tom novom osobom.

U nekoj od prošlih veza bili ste povrijeđeni, prevareni i tko zna što sve još i o novom potencijalnom partnerom sudite kroz prošlo iskustvo. Taj sud dolazi od emocija koje držite u sebi, ne znate što bi s njima.
Tapkajući na specifične situacije, događaje, ono kako se sada osjećate i što vas muči vi zapravo otpuštate tu prošlu, staru energiju i sve reakcije koje proizlaze iz nekih prošlih emocionalnih iskustava.

Dakle nećete privući osobu, ali ćete promjeniti odnos s ovom koju imate i samim time će se otvoriti nove perspektive u odnosu. Ili ćete se otvoriti i početi drugačije “zračiti” i na taj način upoznati novog potencijalnog partnera. Prošla iskustva su iza vas i možete krenuti naprijed. To je ono što je smisao EFT-ja.

Preslikajte ovu situaciju na bilo koje drugo područje života i vidjeti ćete da je reakcija ista.

Dakle, EFT-jem svjesno otpuštamo one emocionalne reakcije koje za nas nisu dobre. 

Tapkanjem ne možemo ništa privući, niti manifestirati – to nije tehnika privlačenja. To je tehnika oslobađanja od emocionalnih blokada.

Tapkanjem mijenjamo emocionalni i energetski naboj tijela na način da se suočavamo s onim što ne želimo i više nam ne odgovara. Samim time kako se počinjemo osjećati bolje i motiviraniji smo  na promjene SAMI preuzimamo ODGOVORNOST i krećemo u AKCIJU. 

Kada želim više zarađivati i osjećam se loše jer mislim da mi je plaća premala za ono što radim i koliko znam zbog te situacije se vrlo vjerojatno osjećam frustrirano, nesretno i jadno. I to je normalno.

Tapkajući na te “negativne” (o.a. postoje samo ugodne i neugodne emovije) emocije koje za sobom vuku i negativne misli zbog kojih se osjećate loše vi prekidate emocionalnu reakciju koja će vas vrlo brzo dovesti do uloge žrtve i gdje ćete kroz neko vrijeme izgubiti samopouzdanje, pojaviti će se tjeskoba i krenuti će i zdravstveni problemi.

Kada se mi osjećamo dobro unatoč toj situaciji i vidimo da ona postoji ali nas ne zadovoljava pokušati ćemo tražiti povišicu, promijeniti posao, gledati vedrije na to, tražiti način da se osjećamo bolje. To se zove proaktivnost.

Vedrije i proaktivne osobe prema istraživanjima za isti posao zarađuju i do 15 % više od onih koje nisu takve. 

EFT vam zapravo daje mogućnost da sami možete izabrati kako se želite osjećati na emocionalnom i fizičkom nivou i koju vrstu pogleda na život želite razvijati. Onu zabrinutu i tjeskobnu ili radosnu i proaktivnu. 

Kada to razvijete onda možete u svom životu ostvariti gotovo sve što poželite.

Dakle EFT-jem razvijamo ODGOVORNOST prema našim emocijama i mentalnom stanju primjenjujući svakodnevnu mentalnu i emocionalnu higijenu. Time dobivamo bistiji i objektivniji pogled na ono što smatramo problemom.

Zato bi ispravniji pristup glasio:

EFT-jem otpuštamo emocionalni teret prošlosti svjesno mijenjajući naučene reakcije i ponašanja i kreiramo neki drugi pogled na svijet koji nam koristi i potiče nas da budemo bolji kako za sebe tako i za druge.

Ako vam je tekst pomogao, slobodno ga podijelite s drugima za koje mislite da bi im mogao pomoći.