fbpx

Kako tapkanjem “privući” ljubav, novac, sreću?

Često dobivam vaša pitanja kako u život privući partnera, novac, sreću ili zdravlje.

Željela bi za vas koje to možda buni i u moru tehnika ne znate što da radite ili  vam nije dovoljno jasno što se uvođenjem tapkanja u svakodnevni život događa objasniti nekoliko VAŽNIH činjenica o EFT-ju.

Kao što i samo ime tehnike kaže Emotional freedom tehnique na hrvatskom Tehnike emocionalne slobode ovdje se radi o tehnici koja nam pomaže da otpustimo nakupljene emocije iz kojih gradimo sliku o sebi i svijetu.

Slaba vjera u sebe, nisko samopoštovanje, manjak ambicioznost, tuga, nevoljkost, stres, anksioznost, napadi panike,osjećaj neuspjeha i srama, bojazan od toga što će drugi reći sve to dolazi iz naših emocionalnih reakcija.

Kada želimo krenuti u neku novu ljubavnu vezu zatvaramo se i ne prepuštamo, kalkuliramo, hvata nas ljubomora, stalno čekamo da nam se osoba javi… Nažalost sve to nema nikakve veze s tom novom osobom.
U nekoj od prošlih veza bili ste povrijeđeni, prevareni i tko zna što sve još i o novom potencijalnom partnerom sudite kroz prošlo iskustvo. Taj sud dolazi od emocija koje držite u sebi, ne znate što bi s njima.
Tapkajući na specifične situacije, događaje, ono kako se sada osjećate i što vas muči vi zapravo otpuštate tu eprošlu, staru energiju i sve reakcije koje proizlaze iz nekih prošlih emocionalnih iskustava.

Dakle nećete privući osobu, ali ćete promjeniti odnos s ovom koju imate i samim time će se otvoriti nove perspektive u odnosu. Ili ćete se otvoriti i početi drugačije “zračiti” i na taj način upoznati novog potencijalnog partnera. Prošla iskustva su iza vas i možete krenuti naprijed. To je ono što je smisao EFT-ja.
Preslikajte ovu situaciju na bilo koje drugo područje života i vidjeti ćete da je reakcija ista.

Dakle, EFT-jem svjesno otpuštamo one emocionalne reakcije koje za nas nisu dobre. 

Tapkanjem ne možemo ništa privući, niti manifestirati – to nije tehnika privlačenja.

Tapkanjem mijenjamo emocionalni i energetski naboj tijela na način da se suočavamo s onim što ne želimo i više nam ne odgovara. Samim time kako se počinjemo osjećati bolje i motiviraniji smo  na promjene SAMI preuzimamo ODGOVORNOST i krećemo u AKCIJU. 

Kada želim više zarađivati i osjećam se loše jer mislim da mi je plaća premala za ono što radim i koliko znam zbog te situacije se vrlo vjerojatno osjećam frustrirano, nesretno i jadno. I to je normalno.

Tapkajući na te “negativne”emocije koje za sobom vuku i negativne misli zbog kojih se osjećate loše vi prekidate emocionalnu reakciju koja će vas vrlo brzo dovesti do uloge žrtve i gdje ćete kroz neko vrijeme izgubiti samopouzdanje, pojaviti će se tjeskoba i krenuti će i zdravstveni problemi.
Kada se mi osjećamo dobro unatoč toj situaciji i vidimo da ona postoji ali nas ne zadovoljava pokušati ćemo tražiti povišicu, promijeniti posao, gledati vedrije na to, tražiti način da se osjećamo bolje. To se zove proaktivnost.

Vedrije i proaktivne osobe prema istraživanjima za isti posao zarađuju i do 15 % više od onih koje nisu takve. 

EFT vam zapravo daje mogućnost da sami možete izabrati kako se želite osjećati na emocionalnom i fizičkom nivou i koju vrstu pogleda na život želite razvijati. Onu zabrinutu i tjeskobnu ili radosnu i proaktivnu. 

Kada to razvijete onda možete u svom životu ostvariti gotovo sve što poželite.

Dakle EFT-jem razvijamo ODGOVORNOST prema našim emocijama i mentalnom stanju primjenjujući svakodnevnu mentalnu i emocionalnu higijenu. Time dobivamo bistiji i objektivniji pogled na ono što smatramo problemom. Čim više

Zato bi ispravniji pristup glasio: EFT-jem otpuštamo emocionalni teret prošlosti svijesno mijenjajući naučene reakcije i ponašanja i kreiramo neki drugi pogled na svijet koji nam koristi i potiče nas da budemo bolji kako za sebe tako i za druge.

Ako vam je tekst pomogao, slobodno ga podijelite s drugima za koje mislite da bi im mogao pomoći.

Imate li pitanja, želite li prisustvovati na nekoj od otvorenih radionica ili programa ili osjećate potrebu za individualnim pristupom kontaktirajte me ovdje.

S radošću,

Danijela

Danijela Medaković                                                                                
danijela@tapkanje.eu
095 7421 162
www.tapkanje.eu