fbpx

Kako je Sonji tapkanje pomoglo naplatiti staro dugovanje

28. rujna 2019.

tapkanje

Sonji je kolega s posla dugovao novac. Kolega nije živio u Zagrebu, ali je zbog prirode posla dolazio vrlo često u Zagreb. U međuvremenu je Sonja otišla u mirovinu i zvala kolegu da joj vrati posuđeni novac. On je više od dva mjeseca izbjegavao susrete izmišljajući da nije u Zagrebu, da nije došao kada je rekao iako je Sonja znala da je vezan za Zagreb dolaziti bar dva puta tjedno.  Sonji se počeo javljati strah da sada kada je u mirovini i tom kolegi više ne može pomagati oko posla jer je vjerovala da kada odeš u mirovinu više nitko od vas nema koristi i da dugogodišnje poslovne veze jednostavno prestaju postojati. Bojala se toga da nikada neće naplatiti taj dug i počela se miriti s tim da taj novac neće biti vraćen.

Sonja se u travnju priključila grupi “Tapkanjem do financijske slobode” i došla na prvo grupno tapkanje. Grupa je imala deset sudionika. Kako na početku postavljamo temelje za rad i pričamo o vlastitim blokadama jedna od drugih sudionica u grupi je spomenula naplatu starih dugovanja. U grupnom radu svatko od sudionika se poveže sa svojim problemom iako se tapka na problem onoga tko ga je iznjeo. Tako se Sonja povezala s tim strahom od toga da nikada neće naplatiti taj dug. Cijela grupa je tapkala na svoj problem. I nakon pet rundi tapkanja, pred sam kraj, Sonja je izvadila mobitel i vidjela propuštene pozive od tog kolege. Zamolila sam je da ga odmah nazove. Rekao je da je u gradu i da joj želi vratiti novac. Našli su se iste večeri i novac joj je bio u potpunosti vraćen.

Što se tu dogodilo?

Sonju je od naplate dugovanja dijelio strah, strah da u mirovini neće biti važna i strah da neće nikada naplatiti to dugovanje.  Tapkajući na taj strah Sonja je otpustila tu blokadu i to uvjerenje da nije važna ako je u mirovini i na taj način se oslobodila negativnog uvjerenja kako bi bila otvorena za rješavanje situacije.

Radosno,

Danijela

Danijela Medaković

EFT praktičar & Life coach

095 7421 162

danijela@tapkanje.eu

www.tapkanje.eu

www.danijelamedakovic.com