fbpx

5 razloga za korištenje EFT tehnike

3. rujna 2019.

tapkanje

Tehnika emocionalne slobode, EFT (ili često nazivana tapkanje) je tehnika temeljena na dokazima koja se koristi za oslobađanje tjelesne boli, negativnih emocija, ograničavajućih uvjerenja, žudnje za hranom, strahova, fobija, trauma iz  djetinjstva, anksioznosti, stresa, a tom popisu nema kraja.

Zapravo tvorac tehnike je rekao “tapkajte na sve”. Ništa što zaokuplja naše misli nije nebitno pa prema tome možete tapkati za sve što vam padne na pamet.

Ova nježna tehnika uključuje „tapkanje“ vršcima prstiju na meridijanskim krajnjim točkama (slično akupresuri) u kombinaciji s određenom vrstom moderne terapije razgovorom. Poznato nam je svima da su um i tijelo jedna neodvojiva cjelina i da svaka naša misao povlači za sobom fizičku reakciju.  Činjenica je  da ova jednostavna, ali moćna tehnika omogućuje da prirodno izliječite i opustite svoje tijelo, oslobodite se ograničavajuća uvjerenja o sebi i više se ne definirate kroz  prošla iskustava. Možete početi živjeti svoj život sa slobodom da budete autentični JA!

Evo 5  razloga zbog kojih bi EFT trebao postati dio vaše rutine:

      1. SMANJUJE STRES

U samo 60 minutnoj sesiji EFT-a  vaš kortizol (hormon koji vaše tijelo proizvodi kada je u stresu) će se smanjiti za 24-50%. Ovo je iznimno važno s obzirom da se 60-90% posjeta liječnicima odnosi na stres prema istraživanju dr. Perkins objavljenog u Harvard Business Review.

     2. OTPUŠTA  NEGATIVNE EMOCIJE.

Fokusiranje na negativne emocije zadržava nas u prošlosti. Neke od tih negativnih osjećaja su tuga, ljutnja, frustracija, bijes, povreda, sram. Svaka od njih blokira našu energiju i sprečava nas da poduzmemo korake prema naprijed i napravimo promjene. Poučeni prethodnim iskustvima mi reagiramo iz prošlosti, a ne iz onoga tko smo sada.  Koje su to negativne emocije kojih bi se vi voljeli riješiti?

    3. SMANJUJE FIZIČKU BOL

Često nas tjelesna bol koju proživljavamo sprječava da uživamo u životu i razlog je našem lošem emocionalnom stanju. Opće je poznato da je uzrok preko 98% svih bolesti psihosomatski i da je povezan s našim mislima, negativnim emocijama i psihološkim stanjima u kojima se nalazimo. Koristite EFT kako biste oslobodili svoje negativne emocije, kako biste prekinuli tijek negativnih mislim,  a vaše tijelo će vam biti zahvalno. O tome sam više pisala u članku Kako EFT-Tapkanje pomaže kod kronične boli 

    4. ISCJELJUJE TRAUME IZ PROŠLOSTI

Kada nosimo traume iz prošlosti život nam može biti ispunjen anksioznošću, boli, strahom i depresijom. EFT se pokazao  iznimno učinkovitim u iscjeljivanju  trauma jer osim što nam pomaže da se riješimo traume na mentalnom nivou, radi to i na fizičkom jer svaka naša emocija, trauma, negativan događaj pohranjeni su u našem tijelu. Ne vjerujete? Pomislite na neki ružan događaj i pogledajte koje senzacije osjećate u tijelu. Tijelo pamti, kao i um.  Prilikom tapkanja  kroz traumu iz prošlosti signalizirate  tijelu da je sada u redu da se opustite, da je ta trauma gotova.

     5. UŽIVANJE U EMOCIONALNOJ SLOBODI

Kada tapkate, konačno možete pronaći emocionalnu slobodu koju ste tražili … tako da možete živjeti svoj život sa slobodom da se pokažete i reagirate kao autentična osoba kakva jeste. A što je to emocionalna sloboda pročitaj na Što znači emocionalna sloboda i kako izgleda biti emocionalno slobodan?

Nisu li ovo dovoljni razlozi da probate?

PRIJAVNICA

Također me možete kontaktirati na danijela@tapkanje.eu

ili na 095 7421 162

Još bi vas moglo zanimati:

5 RAZLOGA ZA KORIŠTENJE EFT TEHNIKE

Ostale zanimljive blogove potražite OVDJE. 

Link na  besplatan videozapis na kojem ću vam pokazati kako koristiti EFT i koje su to točke za tapkanje, a kada poželite naučiti tapkati ili si pomoći na nekom određenom polju života pogledajte raspored na http://tapkanje.eu/dogadanja/ 

Danijela Medaković                                                                                finale logo tapkanje
danijela@tapkanje.eu
095 7421 162
www.tapkanje.eu