fbpx

Strah od samoće

Prije nekoliko dana sam imala zanimljivo tapkanje s  jednom klijenticom koja se panično boji samoće. Rekla mi je da ona sebe sa šezdeset i nešto vidi baš kao svoju tetu, usidjelicu koja živi s mačkama i da se toga užasno boji. Rekla mi je kako ona silno želi muškarca i obitelj, ali uvijek nekako nađe nezainteresiranog partnera koji je ne razumije i ne cijeni nego on želi biti u centru i da se sve vrti oko njega.

Što se zapravo događa kada živimo u takvim razmišljanjima? Mi iz straha od toga da nikada nećemo pronaći partnera ulazimo u veze brzo, bez razmišljanja, ishitreno samo da ne bi bile same. Nažalost kulturološki smo još uvijek uvjetovane time da žena bez muškarca nije i ne može biti ostvarena. Naravno prirodno je da velika većina nas teži za obitelji, partnerom koji će nas voljeti, podržavati, cijeniti. I to je glavni razlog da nam se događa upravo suprotno od te silne želje da budemo i na tom polju ostvarene. Uletimo u nešto, zaljubimo se, idealiziramo partnera i na kraju završimo slomljenog srca. Onda brzo privlačimo drugog i sa njim se nastavlja ista priča…

Takvom vibracijom i razmišljanjima mi ne možemo privući partnera kakvoga želimo, ne možemo privući čovjeka koji će nas cijeniti, voljeti, prihvaćati jer u vezi moramo biti pošto-poto. Privući ćemo partnera koji je isto kao i mi prazan, koji nije ostvaren i ne može nam dati ono za čim mi čeznemo, partnera koji traži partnericu samo zbog straha da ne bude sam. A takav partner i nije idealan, zar ne? Mi težimo partnerstvu u kojem će ta osoba biti s nama zbog nas, a ne zbog straha.

Onoga trenutka kada shvatimo da mi vrijedimo i bez partnera i da tu prazninu i samoću koju osjećamo neće ispuniti niti jedan partner, nego ćemo to učiniti mi same otpustiti ćemo taj strah od samoće. Strah od toga da ne vrijedimo ako smo same, strah od toga da nećemo biti voljene i ostvarene…

Tapkanjem (EFT) kao tehnika emocionalne slobode koja funkcionira na principu otklanjanja energetskih i emocionalnih blokada će nam pomoći da sebe osnažimo, da krenemo prihvaćati, voljeti i cijeniti sebe i da uklonimo energetske blokade iz našeg tijela koje nas koče na putu do toga da imamo partnera kakvog želimo. Ako želimo idealnog partnera, najprije mi trebamo postati takva osoba kakvog partnera želimo imati. Jer sjetite se, privlačite ono što vi jeste… I zato vas potičem da mijenjate sebe, jer time ćete dobiti partnera kakvog želite.

Radosno,

Danijela

Danijela Medaković

EFT praktičar & Life coach

095 7421 162

danijela@tapkanje.eu

www.tapkanje.eu

www.danijelamedakovic.com