fbpx

Što znači emocionalna sloboda i kako to izgleda biti emocionalno slobodan?

 

Što znači emocionalna sloboda i kako izgleda biti emocionalno slobodan?

Za mene, a i veliku većinu mojih klijenata biti emocionalno slobodan znači poznavati sebe toliko da u svakodnevnom životu od stvari koje su neizbježne znaš naći ono što tebi odgovara i znati da li je to za tebe ili nije. To znači da imaš izbor i odgovoran si za njega, situacije, razgovori, ljudi ili bilo što četvrto što u vama izaziva negativne emocije

Biti emocionalno slobodan nikako i nipošto ne znači biti bez emocija… Ili biti bez “negativnih” emocija…

Emocionalno slobodan znači upravljati svojim stanjima i emocijama u toj mjeri da ne rade energetske blokade u našem energetskom toku.

Dakle osjećam sve što osjećam, ali znam što mi ne treba i to mogu izbjeći ili ne izbjegnem, ali imam alat kako ću tu emociju ispustiti iz svog energetskog sustava. Naravno odtapkati ću je..

Da objasnim na primjeru.

Jučer sam bila u frizerskom salonu kojeg je vlasnica moja vrlo draga poznanica, koja je ujedno po mom subjektivnom mišljenju vrlo pozitivna i vesela osoba. Dok sam čekala da se primi moj preljev na kosi, na stolici za feniranje je sjedila jedna djevojka divne, bujne kose, baš onakve kakvu ja nemam 🙂 Moja je jako tanka i ima je malo i to je razlog mojih kratkih frizura…

Ja sam osoba koja ne voli česte odlaske frizerima, feniranja, duge tretmane na kosi… I rekla sam da kada bi ja rado imala dugu kosu, ali nemam živaca stalno fenirati i prati i voditi brigu o kosi.

Moja poznanica me na to iznenađena upita: “Čitam tvoje tekstove i stalno pišeš o smirenosti i pozitivi u tapkanju,  a nemaš živaca… “I odlično zapažanje…

Upravo to je emocionalna sloboda, stvari koje te živciraju, frustriraju, ljute ili ti oduzimaju energiju na bilo koji način, a balans između sreće  s tim stvarima i negativnih emocija je na strani negativnih emocija izabereš ne raditi. A ako ti je to na listi prioriteta i to silno želiš onda otpuštaš negativnu emociju, radiš ono što ja nisam napravila jer mi duga i njegovana kosa nije na listi prioriteta, barem ne među prvih 100.

A sada s druge strane, budite svjesni i toga da nam Svemir, Bog ili tko već da upravo ono što nam treba, tako da sam ja ona sretnica (ili nesretnica, ovisi o kutu gledanja) kojoj odlično stoji kratka kosa.

Hvala na inspiraciji, jer ona je svuda oko nas.

Zagrljaj svima

do tipkanja i tapkanje,

Danijela

 

Danijela Medaković

EFT praktičar & Life coach

095 7421 162

danijela@tapkanje.eu

www.tapkanje.eu

www.danijelamedakovic.com