fbpx

Prihvatiti sebe

Ponekada od sebe zaista previše očekujemo.

Stavljamo pred sebe velike ciljeve, krcamo si rasporede onim što “mislimo da treba”, što drugi “misle da treba”, zadajemo si hrpu zadataka koje u jednom danu ni Superman i Spiderman zajedno  ne bi mogli obaviti.

I onda kada nešto ne uspijemo ili jednostavno dođe do zasićenja i javi se emocionalni overload javlja se loš, neugodan osjećaj prema nama samima. Nakon toga osuđujemo sami sebe i osjećamo se loše i neuspješno.

Radim sada sa grupom na temu samopouzdanja, gdje radimo na slici o sebi, prihvaćanju sebe i prestanku traženja da budemo SAVRŠENI.

I generalno svi imamo isti problem, a to je da kada si zadamo cilj i odlučimo da ćemo ga provoditi svakoga dana narednih mjeseci i jedan dan to ne izvršimo krenemo u samooptuživanje i tu prestajemo s ikakvom daljnom aktivnošću jer ako nije u kontinuitetu ne vrijedi.

Radeći na svom osobnom razvoju i ja sam radila potpuno istu stvar dok nisam shvatila da zapravo sve što trebam je prihvatiti se baš takvu kakva sam, sa svim mojim vrlinama i manama. I oprostiti sebi pogreške kao što ih opraštam svojoj djeci.

I kao što postavka tapkanja glasi Iako sam _________ prihvaćam se takva kakva sam polako sam i ja prihvatila sebe i svoje male pogreške, neuspjehe i neispunjena očekivanja jer i oni su također dio života.

Želim vam da se prihvatite,

Danijela

Danijela Medaković                                                                                finale logo tapkanje
danijela@tapkanje.eu
095 7421 162
www.tapkanje.eu