fbpx

OTPUŠTANJE NEGATIVNOSTI I BLOKADA

Treba li posebno spomenuti to da smo mi energetska bića ili svi to više-manje znamo? Treba li reći da svi naši problemi, bolesti, negativnosti, loše raspoloženje, manjak energije dolaze upravo zbog i od  blokada energije u našem tijelu?

Mislim da smo svi toga jako dobro svjesni i u teoriji znamo da nam ništa od tih blokada nije potrebno, da one postoje samo u našoj podsvijesti ali ne možemo ili ne znamo si pomoći.

Meni je u otpuštanju mojih energetskih blokada i moje prošlosti, koja je bila prilično traumatična, najviše pomoglo tapkanje. Tapkanje (EFT) kao moćan alat pomogao mi je promijeniti moj život.

Tapkanje kao kombinacija kineske tradicionalne medicine (akupresure) i afirmacija koje pritom izgovaramo,pomaže nam svaki naš proces bezbolno otpustiti iz našeg energetskog sustava i na taj način nam pomoći da brže i jednostavnioje izađemo iz začaranog kruga negativnosti, manjka energije, pričanja iste priče svakoga dana…

Mi zapravo tapkajući na izlazne meridijane na našem tijelu otpuštamo energetske blokade iz našeg tijela  a izgovaranjem afirmacija otpuštamo mentalne blokade i probleme. Vrlo često nakon samo par minuta tapkanja klijenti  kažu da se osjećaju lakše, kao da im je s tijela maknut neki kamen.  Tapkanje ujedinjuje tijelo i um u jednu cjelinu, jer oni zapravo to i jesu i na taj način efikasno stvara promjene, za razliku od nekih tehnika koje su bazirane ili samo na tijelo ili samo na um.

Kako znamo da otpuštamo blokade?

U procesu tapkanja normalo je da počnemo zijevati, štucati, smijati se, kihati, kašljati… Sve su to fizičke manifestacije kojima otpuštamo blokade. Nije neobično ni da nam se poslije tapkanja jako spava, to nam je još jedan od dokaza da smo otpustili nešto što nam nije trebalo i da tijelo želi i ima potrebu obnoviti svoju energiju, jer upravo to spavanjem i radimo. A znamo i tako što počnemo primjećivati promjene u vlastitom ponašanju i reakcijama i također u odnosu drugih prema nama i sveukupnom kvalitetom života, a što je najbolje te promjene su vidljive vrlo brzo.

A što je u tapkanju najbolje je to da kada jednom ovladate tehnikom možete ju primjenjivati potpuno sami za sve vaše svakodnevne izazove, probleme, negativnosti. I omogućava vam da budete emocionalno slobodni.

Radosno,

Danijela

 

Danijela Medaković

EFT praktičar & Life coach

095 7421 162

danijela@tapkanje.eu

www.tapkanje.eu

www.danijelamedakovic.com