Odtapkajmo odgađanje

Odgađaš li stvari za sutra? Za “dogodine”? Za kasnije? Za kada djeca porastu? Za kada dobiješ povišicu?

Da li ti je život na odgađanju? Još samo da obavim ovo onda mogu to što želim? Još samo da se “posloži” ono i onda sigurno krećem?

Koristiš li izgovore poput nemam vremena, to ću na godišnjem?

Znaš kada ćeš krenuti s tim stvarima koje želiš? Vjerojatno nikada…

To su sve samo izgovori koje koristiš iz straha da kreneš živjeti život kakav želiš. Jer svima je lakše odgađanje nego preuzimanje odgovornosti.

Ja sam bila majstorica odgađanja. Kakve sam ja isprike znala smisliti i iskreirati… I da i sada ponekad odgađam stvari. Ali sada sam svjesna zašto to radim… Nekada to bude strah, nekada uopće to ne želim nego mislim ili “oni” misle da to trebam… Ponekad je to zato  što bi mi to bilo dobro za posao, a ja s tim nisam u redu…

Jesi li ti svjesna? Shvaćaš li da je to odgađanje zapravo tvoj strah, tvoja slaba vjera u sebe, tvoja briga da li ćeš se moći nositi sa svim tim?

Prije no špto sam počela snimati yoube kanal tutri mjeseca sam pričala da krećem, tri mjeseca sam sebi govorila sutra i kada bi došlo sutra  ja bi smislila vrlo vješto zašto NE STIGNEM.

Nije bilo dovoljno svijetla pa će video izgledati tamno, hitno moram oprati barem dvije mašine rublja jer kupaonica izgleda neuredno, moram brzo u dućan jer nemam zobenih pahuljica i papra u zrnu… I tko zna kakve druge i meni pomalo smiješne izgovore. I osjećala sam se loše… I padala mi je energija jer sam bila u modu “ja ništa ne stižem” .

Tek kada sam se zbilja osjećala po tom pitanju loše i kada me to počelo toliko opterećivati da sam sanjala da snimam krenula sam to rješavati.

Čak tri mjeseca sam samu sebe mučila i otpor je bio toliko jak da iako sam tapkala svakoga dana tu temu sam izbjegavala dok nije postala gorući problem. Srećom za mene pa je trajalo samo tri mjeseca. Kod nekoga traje čitav život, zar ne?

Tapkajući sam došla do toga da se zapravo bojim povećanja posla. Izaći na Youtube meni je bilo jednako imati ćeš više klijenata. U to doba imala sam dijete od pet godina i bebu od osam mjeseci uz taman toliko klijenata da mogu uskladiti sve.

Moja podsvijest je shvatila da ja ne mogu raditi više jer imam i druge obaveze , da ću te druge klijente dobiti istoga trena i da će mi sve to biti previše. A podsvijest voli zonu komfora!

Kada sam osvijestila koji je problem i što me koči i blokira odtapkala sam ga gotovo u trenu i krenula na snimanje istoga dana.

Na radionici Odtapkajte odgađanje raditi ćemo na tome da dođete do uzroka vašeg odgađanja, da ga osvijestite i riješite ga se.

Raditi ćemo na jednom konkretnom problemu koji odgađate zato ga ponesite sa sobom. Naučiti ćemo kako uspješno odtapkati bilo koju stvar koju odgađamo, pa makar to bio i odlazak frizeru… Šala!

Svatko od polaznika dobiti će na dar skriptu i audio materijal s tapkanjem baš za odgađanje.

Radionica se održava u Zagrebu, 6.3. od 18:30 do 20:30. Može se pratiti i online iz svih dijelova svijeta ili Hrvatske.

Kotizacija iznosi 150kn. 

Prijava obavezna na danijela@tapkanje.eu ili na dolje navedeni mobitel.

Slobodno je 8 mjesta, mjesto se smatra rezerviranim po uplati rezervacije na žiroračun u iznosu od 50 kn.

Više o tapkanju pogledajte u videu

Radujem se tapkanju,

Danijela

Danijela Medaković                                                                                finale logo tapkanje
danijela@tapkanje.eu
095 7421 162
www.tapkanje.eu