fbpx

Odgovornost i promjene – kako ih prihvatiti

S početkom svake nove godine svatko od nas volio bi promijeniti bar nešto u svom životu.

Voljeli bi biti zdraviji, mršaviji, bogatiji, sretniji… Željeli bi usvojiti zdrave navike…

Svaka promjena u životu iziskuje određen trud i odgovornost.

Kad biste me prije nekoliko godina pitali koja je to riječ koju najradije nikada ne bih čula to bi bila  ODGOVORNOST.

Prvi puta kada sam ja zaista shvatila da je sve u mojim rukama i da sam ja APSOLUTNO odgovorna za sve ono što se u mom životu događa bio mi je to najgori trenutak u životu.

Tada sam shvatila da za ništa više ne mogu okriviti druge, da to što nisam sretna ovisi isključivo o meni, da je to što nisam uspješna moja odgovornost, a ne odgovornost okoline.

I to mi se u početku nije uopće sviđalo jer naučila sam živjeti tako da okrivljujem, jer to je lakše… Puno lakše…

Godine prebacivanja loptice na nekog drugog, na državu, na društvo, na okolinu srušile su se kao kula od karata. I bilo je teško…

U tom periodu od skoro mjesec dana prošla sam kroz ogroman spektar emocija, bilo je tu razočaranja u sebe samu, krivnje, samooptuživanja, tuge, nemoći… I nekako mislim da mi je na putu osobnog razvoja to bila najteža lekcija.

Kada sam se uz pomoć tapkanja i sagledavanja stvari iz nekog drugog ugla riješila tih negativnih emocija počela sam napokon konstruktivno rješavati probleme, prihvaćati odgovornost i kreirati ono što želim u svom životu.

Napokon sam postala slobodna… I taj osjećaj nema cijenu, svaki napor, svaka suza, svaka neugodna emocija na kraju se isplatila jer me dovela do emocionalnog čišćenje svega onoga što ne želim.

Kada bi vam za ovu godinu pred nama trebala dati samo JEDAN savjet to bi bilo da preuzmete ODGOVORNOST makar za jednu stvar u vašem životu i uložite svoju energiju, vrijeme i svijesnu namjeru da je promjenite.

Koja je to stvar za koju ćete VI preuzeti APSOLUTNU ODGOVORNOST?

Pišite mi na mail danijela@tapkanje.eu

Danijela Medaković                                                                                finale logo tapkanje
danijela@tapkanje.eu
095 7421 162
www.tapkanje.eu

Više o tapkanju saznajte u videu