fbpx

Jesmo li u nesvijesti ili si svjesni promatrač?

Kada razgovaram sa svojim klijentima, bilo na radionicama ili na individualnim terminima pa ih pitam koja je to najveća promjena koju oni vide otkada tapkaju vrlo često mi odgovaraju da su svjesniji sebe.

Uvijek volim znati što stvari znače ljudima koji ih izgovaraju i najčešće dobijem odgovor da je to teško objasniti ali kao da jasnije vide što i kako rade . Opisuju to kao da imaju neki “prazan prostor” za razmišljanje prije nego odreagiraju u situacijama gdje su prije reagirali bijesom, svađom, sramom, povlačenjem u sebe…

Često čujem i to da mogu stvari i situacije sagledati iz drugoga kuta i da su puno blaži prema sebi.

Ja im na to odgovaram da je to zato jer su postali SVJESNI PROMATRAČI!

Što to znači?

To znači samo jednu stvar, da su se probudili i maknuli se iz stanja “autopilota”.  Kako postajemo svjesniji sebe i svijeta oko sebe primjećujemo naša ponašanja i reakcije koje imamo u situacijama kroz dan. Primjećujemo što nas to uzrujava,  što nam crpi energiju, što nas puni i što nas istinski veseli. Vraćamo se onome tko zaista jesmo.

Tko je svjestan promatrač?

Svjestan promatrač je ona osoba koja vidi svoje reakcije, koja osjeća emocije koje ju vode kroz dan i zna ih prepoznati a da pri tom ne krivi i osuđuje sebe.

Što dolazi nakon faze svjesnog promatrača?

Nakon te faze dolazi nam faza PROMJENE!

Sve dok nismo svjesni svojih emocionalnih reakcija ne možemo se promijeniti. Kada pređemo fazu svjesnog promatrača onda kreće promjena u svjesnog kreatora.

I jednostavno je baš ovako kako piše, ali iziskuje trud i vrijeme.

Kako je vrijeme relativno, tako je relativno i koliko kod koga traje taj proces. Kod mene je trajao gotovo dvije godine, kod jedne moje klijentice svega tri tjedna.

Vi budite hrabri i postanite svjesni promatrači. I javite mi kako je to vama uspjelo!

 

Želite li saznati više o radionicama i individualnim terminima, te kako vama EFT može pomoći slobodno me kontaktirajte putem linka KONTAKT

 

Danijela Medaković                                                                                finale logo tapkanje
danijela@tapkanje.eu
095 7421 162
www.tapkanje.eu

Više o tapkanju saznajte u videu