fbpx

Imam li pravo na sreću?

Biti sretan je vaše pravo koje ste dobili samim time što postojite i što ste rođeni, a zašto ste onda često, da ne kažemo gotovo i stalno nesretni, mrzovoljni, bjesni, nezadovoljni. Sumnjate u sebe, svoje sposobnosti i umanjujete si vrijednost. Da li je istina to da sami odlučujete i birate biti nesretni?

Što se dogodilo da ste od sretnog, veselog, zaigranog bića kakvo ste bili u djetinjstvu postali ovakvi kakvi ste danas?

“Dogodio se život” reći ćete.

Da li se stvarno dogodio život ili ste vi pristali gledajući svoju okolinu na to da se sada osjećate ogorčeno, bijesno, ljuto, nesretno? Što se istinski tu dogodilo?

Zatvorite oči na tren i pogledajte u dubinu svoje duše. Da li ona žudi za time da bude sretna, žudi li za time da bude zadovoljna, da bude voljen? Zasigurno žudi, jer svačija duša žudi za tim.

A što vi radite, bombardirajući se svaki dan nekim nametnutim uvjerenjima, stavovima, događajima vi vašoj duši ne dozvoljavate pravo na sreću, negdje duboko u sebi vjerujete da nemate pravo biti sretni jer ni ljudi oko vas nisu sretni, nemate pravo biti sretni jer postoji toliko patnje i tuge na svijetu… I još je mnogo razloga koje si nalazite jer nije u redu biti sretan…

I sami sebi ne dozvoljate da usrećite svoju dušu, mislite da nemate pravo na to. Ali to je vaš izbor, kao i sve što se događa u vašem životu. Pa ako možete izabrati kakav auto ćete voziti, kakvu odjeću ćete nositi, što ćete za ručak pojesti imate potpuno pravo izabrati biti sretni bez obzira na okolnosti oko vas.

Tapkajući ja sam postala istinski sretna. Kako? EFT je tehnika koja nam nudi alat  kojim se uspješno, brzo i jednostavno možemo osloboditi negativnih emocija u svakom trenutku kada se pojave. Normalno je da nam se negativne emocije javljaju jer  i one su dio života, ali nije prirodno da ih vučemo iz dana u dan i da nam one postaju teret. Negativne emocije su tu da nam budu putokaz, da shvatimo da nešto nije u redu.

Jer želja svih nas je ista, biti sretan.  I imate POTPUNO PRAVO na nju!

Više o tapkanju možete pročitati na linku.

S radošću,

Danijela

Danijela Medaković

EFT praktičar & Life coach

095 7421 162

danijela@tapkanje.eu

www.tapkanje.eu

www.danijelamedakovic.com