fbpx

EFT-TAPKANJE

EFT (Emotional freeedom tehnique) popularno zvano Tapkanje (u primjeni tehnike vrhovima prstiju lagano se tapka na akupresurne točke) dio je energetske psihologije koji nam omogućuje da iz svog energetskog sustava  otpustimo negativne emocije, blokade u protoku energije koje izazivaju fizičke smetnje.

Svaka negativna emocija, događaj ili uvjerenje stvara energetsku blokadu u nekom dijelu našeg tijela. Tako se npr. osjećaj nervoze kod većine ljude osjeća u želucu, strah u ubrzanom lupanju srca, sram u crvenjenju lica. To nam je neosporan pokazatelj toga da su naše tijelo i naše emocije jedna cjelina i da ih trebamo kao takve promatrati i rješavati .

Tapkanje je jedna od rijetkih tehnika koja ne poriče negativne emocije i ono negativno u nama nego nas potiče da se suočimo s problemom i konstruktivno ga riješimo pri tome misleći na tijelo, misao i um kao cjelinu.

Tapkanje nam pruža holistički pristup rješavanja našeg problema jer potiče rješavanje na svim nivoima i baš zbog toga je izrazito uspješno na SVIM poljima života na kojem se javljaju problemi, bilo da se radi o poslu, privatnom životu, ljubavnim odnosima, uspjehu, samopoštovanju ili samopouzdanju.

 

U tapkanju postoji mnoštvo različitih pristupa, kao što smo i mi različiti, i iskusan i obrazovan praktičar znati će naći pristup koji je potreban upravo vama.

 

Tapkanje ili EFT kao spoj kineske tradicionalne medicine i najnovijih psiholoških istraživanja i spoznaja vodeća je tehnika u holističkom pristupu radu s bilo kojim problemom s kojim se suočavamo, bio on mentalne ili fizičke prirode. Tapkajući vršcima svojih prstiju na određene akupunkturne točke koje su u Kini poznate već više od 5000 godina mi otklanjamo energetske blokada iz svoga tijela, a verbalizirajući svoj problem otpuštamo negativne emocije, događaje i uvjerenja i na taj način ih i mentalno odstranjujemo iz svoga energetskog  sustava.

Tapkanje je jednostavna tehnika, laka za naučiti koja vam u vrlo kratkom vremenu, naravno pod uvjetom da je ispravno radite, može dati zapanjujuće rezultate.

 

Tapkanjem otklanjamo : stres, strah, nesanicu, fobije, tugu, bijes i ljutnju, anksioznost, tremu, negativna sjećanja, nametnutu krivnju, višak kilograma, ovisnosti, bolove svake vrste… i na taj način automatski poboljšavamo zdravlje, sliku o sebi, samopouzdanje, vjeru u svoje sposobnosti, imamo više energije, radosni smo i puni poleta.

Želiš li saznati više o tehnici, priključiti se radionici ili otvorenom predavanju kontaktiraj me putem linka kontakt

 

Danijela Medaković                                                                                finale logo tapkanje
danijela@tapkanje.eu
095 7421 162
www.tapkanje.eu