fbpx

ČEGA STE ZAPRAVO GLADNI?

Problem s težinom nije i nikako ne može biti jednodimenzionalan. Prekomjerna tjelesna težina je mnogo, mnogo više od nakupljenih kilograma… To je sva naša nesigurnost, sav naš strah, sva naša frustracija, sav naš stres, svo loše raspoloženje, sva naša razočaranja, sav osjećaj praznine… A sve te emocije nisu nam potrebne, mi ih sami stvaramo i teško nam je izaći iz tog začaranog kruga. Sve te emocije su i glavni razlog zašto samo 2% ljudi koji izgube više od 2,5 kg bilo kojom dijetom sačuvaju tu težinu duže od pet godina.

Problem s viškom kilograma sastoji se od puno više aspekata. Hrana je utjeha ili zamjena za ono što nam u nama samima nedostaje. Zato je pravo pitanje kod problema s težinom :”Čega ste zapravo gladni?” Sigurnosti? Priznanja?Ljubavi?  Prihvaćanja? Ili svega toga po malo?

Hranom zapravo nadomještamo prazninu koju osjećamo u sebi. I viškom kilograma se skrivamo od svijeta, smatramo ih našom zaštitom.

Kada osvijestite i vidite za čime zapravo gladujete lakše ćete riješiti problem viška kilograma i otkloniti frustraciju i nezadovoljstvo svojim vlastitim tijelom. I prestati ćete borbu, borbu sa samim sobom… Jer zašto se stalno borite sami sa sobom kada vidite da ta taktika ne radi?

Kada sebe ispunimo, nađemo svoju svrhu i smisao, riješimo se tereta prošlosti, samoosuđivanja i kažnjavanja i kada sami sebi date ono za čime žudite i ono što emocionalno trebate prekomjerno jedenje će postati stvar prošlost. A samim time i prekomjerna težina.

Počnite samnom ovo putovanje do vaše osobne transformacije i dozvolite si da ovoga puta bude trajno. Jer cilj tog putovanja je ispunjenost duše, a ne želuca…

Više o programu  45-dnevnom holističkom programu na kojem radimo na umu, duhu i tijelu “Tapkanjem do idealne težine” pročitajte na

TAPKANJEM DO IDEALNE TEŽINE

Danijela Medaković

EFT praktičar & Life coach

095 7421 162

danijela@tapkanje.eu

www.tapkanje.eu

www.danijelamedakovic.com